Juist in alledaagse momenten liggen onbewuste patronen die, als je ze onder de ‘loep’ legt, ontwikkelingspotentie blijken te hebben. Marte Meo helpt bij de bewustwording van deze positieve kwaliteiten. Het vermogen om je verder te ontwikkelen, om bijvoorbeeld iets op een andere manier te doen of je anders te gedragen, is in ieder persoon van nature al aanwezig. Door Marte Meo wordt dit vermogen, dat wij de eigen kracht noemen, uitgedaagd.

Marte Meo moedigt alle betrokkenen aan om deze eigen kracht te leren kennen en te gebruiken. Met als gevolg dat interactie aangenamer wordt. En dat een ieder zich op een meer bewuste manier verder kan ontwikkelen én beter kan aansluiten bij de ander.

Wat is Marte Meo

Marte Meo betekent “op eigen kracht”. Het is een effectieve methode, ontwikkeld door pedagoog Maria Aarts, om interactie te verbeteren tussen mensen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van videobeelden om vanuit korte fragmenten inzicht te krijgen in eigen handelen en de behoeften van de ander.

Meer weten?

Als Marte Meo trainer zorg ik er samen met mijn cliënt voor dat een verstoorde of moeizame interactie weer positief terecht komt. Ik werk daarbij vanuit het leren zien van de eigen kracht én de kracht van de ander om van daaruit verder te kunnen groeien. Bij interesse of vragen over deze vorm van videobegeleiding, kun je contact met mij opnemen. Dit kan via de contactpagina of telefonisch.