Wie ben ik

Hectiek en de vaart van het leven, daar ontkom je niet aan. Ik houd er ook van, het genereert energie en productiviteit! Gestalt toepassen in mijn leven vraagt om vertraging. In het moment zijn met al mijn aanwezigheid. Stilstaan bij wat ik meemaak, reflecteren op mijn gevoelens, naar mijn eigen patronen kijken. Ik vind het fijn om beiden te ervaren met het bewustzijn dat dit mij in balans houdt.

Als kind was ik al nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en waarom ze zich gedragen zoals ze doen. Ook later in mijn (werk)-relaties hield dit me bezig. Als je oplet zie je altijd dat er iets achter het gedrag en de emotie van de ander zit. Dat bewustzijn en die opmerkzaamheid neem ik mee in mijn werk. Door echt te luisteren hoor ik meer dan woorden. Door jou te leren stil te staan ga jij jezelf beter begrijpen.

Wat is ‘stilstaan’ eigenlijk? Ik zie het als zo’n glazen sneeuwbal die je na het schudden neerzet om de sneeuw te laten neerdwarrelen: er is weer helderheid en het wordt letterlijk lichter. Het stilstaan biedt ruimte voor voelen. Wat doet dit eigenlijk met mij? Is dit wat ik wil? Ik hoor van cliënten regelmatig hoe verrast ze zijn over hun eigen inzichten: ‘wat ligt het soms voor de hand he?’ Om bij die inzichten te komen hoef je niet altijd lang en diep na te denken; vaak is het simpelweg ruimte geven aan de wijsheid die al in je zit.

Ik sluit in onze sessies altijd aan bij jouw proces. Ik help je zonder oordeel inzicht te krijgen in waar je vastloopt en sta naast je in je ontdekkingen. Ik geef ruimte, maar ben niet bang om je te stimuleren om zoveel mogelijk in beweging te komen. Zo help ik je graag bij jouw zoektocht naar innerlijke kracht en balans.

Ontwikkeling

Ik ben afgestudeerd als gestalttherapeut aan de NVAGT en heb tevens training I en II van Brainspotting afgerond. In 2004 startte ik als leerkracht in het basisonderwijs en heb mij later verder geschoold tot remedial teacher en intern begeleider. Naast deze opleidingen heb ik me verder ontwikkeld door het volgen van de volgende bijscholingen en cursussen: spreken in het openbaar, bevlogen leiderschap, relatietherapie, werken met diversiteit, jaarprogramma 365 dagen succesvol, intervisie, spelend coachen.

Ik laat mij graag inspireren door o.a. het gedachtegoed van de gestalttherapie, psychotherapie en diverse filosofen. Ik heb met name veel bewondering voor het werk van Gabor Maté, Peter Levine, Irvin Yalom, Yontef en Dirk de Wachter.

Om mij professioneel scherp te houden maak ik onderdeel uit van een intervisie-en een supervisiegroep.

Neem contact met mij op

Heb je vragen of wil je meer weten over gestalttherapie of coaching? Neem dan contact met mij op om in een persoonlijk gesprek  kennis te maken.

Frouke-015

Frouke Beekman

Gestalttherapeut en professioneel coach

Mijn kwaliteiten liggen op het vlak van snel handelen, situaties overzien, kijken naar het grote geheel, aanvoelen wat er leeft bij volwassenen en kinderen, zowel individueel als in groepen. Ik heb me sterk ontwikkeld in observeren, analyseren en handelen met oog en oor voor mijn medemens. Mensen in mijn omgeving, zowel privé als werkgerelateerd, herkennen in mij een fijngevoelige luisteraar die met verdiepende vragen makkelijk de kern kan pakken. Daarbij kijk ik graag naar mogelijkheden, ontwikkeling en groei vanuit een positieve insteek. Ik geloof in ieders capaciteiten en wil graag samen met anderen werken aan de kwaliteit van het werk en het leven en het vinden van de juiste balans. Mijn grote mate van betrokkenheid, inzet en verantwoordelijkheid zijn daarbij karaktereigenschappen die ik meeneem.