Wie ben ik?

Ik werk als gestalttherapeut, coach en videobegeleider. Daarnaast ben ik met veel plezier werkzaam als intern begeleider op een basisschool.

Gestaltmethodiek

Vaak zijn het persoonlijke dilemma’s die achter vakmatige vragen schuil gaan. Dat is me na jarenlange begeleiding van mensen wel duidelijk geworden. Dilemma’s die het functioneren belemmerden en waarmee leerkrachten graag aan de slag wilden.

In de gestaltmethode vond ik de basis voor een ervaringsgerichte manier van werken met volwassenen. Een methode die mij heel goed past omdat ik gelijkwaardigheid en veiligheid het allerbelangrijkste vind in een begeleidingstraject.

Dit geldt zowel bij individuele cliënten als in het werken met teams. Dagelijks ervaar ik de meerwaarde die gestaltmatig werken in zich draagt door beter aan te kunnen sluiten bij de behoefte van de mensen en in afgestemd contact stil te staan bij dat wat belangrijk is.

Videobegeleiding

Het werken met filmbeelden kwam spontaan op mijn pad en inspireerde mij direct. In de beelden worden zoveel kwaliteiten zichtbaar die mensen (vaak onbewust) inzetten. We zijn niet altijd geneigd om onze focus daarop te leggen, terwijl mijns inziens juist groei en stevigheid ontstaat wanneer je weet wat je goed doet.

Met als gevolg dat je je positieve punten vaker inzet en een verbetering optreedt in de kwaliteit van menselijke contacten en interacties.  Door de opleiding tot Marte Meo begeleider te volgen, kreeg ik een vruchtbare methode aangereikt om die interactie door video-opnames zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Intern begeleider

Als leerkracht had ik een aantal jaren een eigen klas. Ik vind het van grote waarde om al vroeg aan kinderen te leren hoe zij met zichzelf en hun omgeving om kunnen gaan. Aan de basis gebeurt het, is mijn overtuiging.

Omdat het individuele kind en wat er in hem omgaat mij steeds meer interesseerde, liet ik de klas los en ben gaan werken als intern begeleider. Om nog beter in staat te zijn een kind op een veilige manier te ontmoeten en te begeleiden volgde ik de opleiding tot kindercoach bij BGL & partners.

Tevens ontwikkelde ik mij tot intern begeleider via een gedegen opleiding. Ondersteunen in zorgvragen heeft nog altijd mijn grote passie. Ik zie dat er zoveel meer mogelijk is als we met gerichte aandacht het juiste kunnen doen. Daar zet ik mij graag voor in.

Ontwikkeling

IIk ben afgestudeerd als gestalttherapeut en heb tevens de opleiding tot Marte Meo begeleider afgerond. Daarnaast ben ik afgestudeerd leerkracht en intern begeleider. Naast deze opleidingen heb ik me verder ontwikkeld door het volgen van de volgende bijscholingen en cursussen: spreken in het openbaar, bevlogen leiderschap, relatietherapie, werken met diversiteit, jaarprogramma 365 dagen succesvol en intervisie. Omdat ik geloof dat we ons altijd verder kunnen ontwikkelen, blijf ik mij de komende tijd verder scholen en laat ik mij graag inspireren door o.a. het gedachtegoed van Steiner, de wereld van de gestalttherapie, psychotherapie en diverse filosofen.

Frouke Beekman

Gestalttherapeut, coach en intern begeleider

Mijn kwaliteiten liggen op het vlak van snel handelen, situaties overzien, kijken naar het grote geheel, aanvoelen wat er leeft bij volwassenen en kinderen, zowel individueel als in groepen. Ik heb me sterk ontwikkeld in observeren, analyseren en handelen met oog en oor voor mijn medemens. Mensen in mijn omgeving, zowel privé als werkgerelateerd, herkennen in mij een fijngevoelige luisteraar die met verdiepende vragen makkelijk de kern kan pakken. Daarbij kijk ik graag naar mogelijkheden, ontwikkeling en groei vanuit een positieve insteek. Ik geloof in ieders capaciteiten en wil graag samen met anderen werken aan de kwaliteit van het werk en het leven en het vinden van de juiste balans. Mijn grote mate van betrokkenheid, inzet en verantwoordelijkheid zijn daarbij karaktereigenschappen die ik meeneem.

over mijn praktijk

Neem contact met mij op

In mijn werk wil ik graag samen leren, ervaren, onderzoeken en ontdekken. Met aandacht, interesse en nieuwsgierigheid ga ik het contact aan.

Heb je vragen of wil je meer weten over gestalt, videobegeleiding of coaching? Neem dan contact met mij op om in een persoonlijk gesprek nader kennis te maken.