Leerkrachtbegeleiding

Coaching

Net gestart in het onderwijs? Dan komt er heel veel op je af. Lessen geven, voorbereiden, nakijken, kinderen leren kennen, contact met ouders onderhouden en onderdeel zijn van een team met allerlei geschreven en ongeschreven regels is nog maar het begin.
Veel startende leerkrachten en zij-instromers dreigen vast te lopen in hun werk. Het onderwijsveld heeft elke leerkracht hard nodig en dat vraagt goede begeleiding. Door het voeren van persoonlijke gesprekken, observaties in de klas en door aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag komt er weer wat lucht.

Door mijn ervaring in het onderwijs als onder andere leerkracht en  intern begeleider, weet ik goed wat er speelt binnen de dagelijkse gang van zaken op een school. Ik krijg vaak terug dat dit begrip bijdraagt aan het coachingstraject.

Videobegeleiding

Ook bied ik videobegeleiding (Marte Meo) om beter zicht te krijgen op je eigen handelen en steeds een beetje meer te groeien en professioneler te worden.
Juist in alledaagse momenten liggen onbewuste patronen die, als je ze onder de ‘loep’ legt, ontwikkelingspotentie blijken te hebben. Marte Meo helpt bij de bewustwording van deze positieve kwaliteiten. Het vermogen om je verder te ontwikkelen, om bijvoorbeeld iets op een andere manier te doen of je anders te gedragen, is in ieder persoon van nature al aanwezig. Door Marte Meo wordt dit vermogen, dat wij de eigen kracht noemen, uitgedaagd.

Marte Meo moedigt iedereen aan om deze eigen kracht te leren kennen en te gebruiken. Met als gevolg dat interactie verbetert en er meer plezier en ontspanning kan ontstaan.

Wat is Marte Meo

Marte Meo betekent “op eigen kracht”. Het is een effectieve methode, ontwikkeld door pedagoog Maria Aarts, om interactie te verbeteren tussen mensen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van videobeelden om vanuit korte fragmenten inzicht te krijgen in eigen handelen en de behoeften van de ander.

Meer weten?

Als Marte Meo trainer zorg ik er samen met jou voor dat je bewust kunt groeien. Ik werk daarbij vanuit het leren zien van de eigen kracht én de kracht van de ander om van daaruit verder te kunnen bloeien. Bij interesse of vragen over deze vorm van videobegeleiding, kun je contact met mij opnemen. Dit kan via de contactpagina of telefonisch.