Kindercoaching

Is dit herkenbaar voor jouw kind?

  • Je kind heeft iemand nodig waar het zijn verhaal onbekommerd kan vertellen.
  • Je kind voelt zich niet lekker in zijn/haar vel en weet niet goed waarom
  • Je kind voelt zich onzeker en wil zich graag meer zeker voelen
  • Je kind is verdrietig, boos, angstig, heeft sombere gedachtes of is druk in zijn/haar hoofd
  • Er is sprake van een scheiding en je kind vindt het lastig daar mee om te gaan
  • Je kind heeft heftige gebeurtenissen meegemaakt en heeft daar last van

Kinderen 'dragen' soms al ballast met zich mee die niet echt bij hun leeftijd past en waar ze nog geen antwoord op hebben in het dagelijks leven. Hun gedrag kan dan moeilijk leesbaar zijn en wat ze nodig hebben niet eenduidig.

Kinderen hebben hun weg te vinden in de complexe wereld waar we in leven. Soms is het nodig om daar wat meer aandacht en zorg voor te bieden, zodat ze niet vast dreigen te lopen.

Veel kinderen zijn gevoelig en hebben moeite om de veelheid aan prikkels te verwerken. De wereld komt sterk op ze af, komt soms te diep bij ze binnen. Ze hebben wat ondersteuning nodig om daarmee om te leren gaan.
Wat vraagt dat van jou als ouder en wat vraagt dat van het kind?

In mijn praktijk zijn kinderen zeer welkom en ga ik graag met ze aan de slag. Aan de basis begint het, dat merk ik keer op keer. Ik breng graag rust bij de kinderen, ga samen met ze onderzoeken waar ze last van hebben en probeer negatieve ervaringen te helpen  verwerken om zo weer ontspanning en plezier te creëren. Ik doe dat spelenderwijs en steeds afgestemd op dat specifieke kind dat tegenover mij zit.

Hiervoor zet ik verschillende technieken in, afhankelijk van de vraag en de leeftijd van het kind. Vaak gebruik ik creatieve middelen, vertel ik verhalen of maken we een gezamenlijk verhaal, maar Brainspotting (Brainspotting) kan ook als methode dienen om nare ervaringen te verwerken.

Het doel is altijd het kind weer onbezorgd kind te laten zijn en alle kwaliteiten tot bloei te laten komen.

In mijn praktijk werk ik met kinderen van 5-12 jaar.

Meer weten?

Voor vragen over coaching, aanpak, mogelijkheden, termijnen en planning kan je contact met mij opnemen via de mail of telefonisch.

kindercoaching en brainspotting
house-2899639_1920