Bevrijd van ballast

Voel je je soms alsof je een rugzak met je meedraagt vol zware ballast? Alsof de mooie dingen van het leven overschaduwd worden? Stel je voor dat je die rugzak leegmaakt. Je draagt hem nog wel, maar zonder dat gewicht. Wat een bevrijding! Dat is wat brainspotting voor jou kan doen.

Soms heb je last van bagage die je belemmert echt te genieten van het leven. Je zou willen dat het er niet was, maar weet niet hoe je dit op moet lossen.

Voorbeelden zijn:
• heftige ervaringen uit het verleden
• spanningsklachten
• somberheid
• onzekerheid
• verslaving

Met brainspotting ga je een diepere laag in je onderbewustzijn verkennen, waarbij de verbinding tussen lichaam en geest op een onbewust niveau wordt blootgelegd.

 

Brainspotting therapie

"Waar wij naar kijken beïnvloedt hoe we ons voelen”

Wat is brainspotting

Brainspotting is een laagdrempelige methode die zich richt op het verwerken van trauma en andere emotionele blokkades die kunnen leiden tot psychische klachten. Het is gebaseerd op de bevindingen van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), een meer bekende toepassing van het werken met onverwerkte blokkades en trauma. Onbewust opgeslagen ervaringen en hierop aangepast gedrag kunnen we hiermee naar boven halen. Tijdens een brainspotting therapiesessie lokaliseren we specifieke plekken in je hersenen (brainspots) waar bepaalde emotionele herinneringen en gevoelens zijn opgeslagen.

In de praktijk

Ik vraag je om je te concentreren op een bepaalde ervaring, gevoel of lichaamsdeel terwijl ik met een pointer de ruimte aftast.  Wanneer de pointer een ‘brainspot’ raakt, een plek in het gezichtsveld die correspondeert met de emotionele ervaring, kun je dieper in die ervaring duiken en de onderliggende gevoelens en gedachten verkennen. We doen dit in een veilige omgeving waar jij je comfortabel voelt. Onder professionele begeleiding van mij als therapeut kun je oude pijn of angst verkennen, bespreekbaar maken en een plek geven.

Waarom Brainspotting

Brainspotting therapie kan een sterke transformerende invloed hebben hebben op alle aspecten van je leven. Door de emotionele blokkades en trauma’s te verwerken, ontstaat er ruimte voor innerlijke groei, veerkracht en zelfvertrouwen. Relaties kunnen verbeteren, doordat oude patronen en belemmerende overtuigingen worden doorbroken. Daarnaast kan brainspotting je helpen om je prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld in je werk of studie.

Meer weten?

Wil je meer weten over mijn werkwijze of een kennismakingsgesprek? Bel of mail me gerust.